
Ribes uva-crispa
Dorodne, zdrowe sadzonki krzewu o dobrze rozgałęzionych pędach długości 30 cm. Licznie pojawiają się na nich owoce, które mają kształt kulisty, bądź epileptyczny i nieco owłosioną, czerwoną skórkę. W połowie lipca nadają się do zbioru z przeznaczeniem do bezpośredniego spożycia lub jako owoc na przetwory i mrożonki. Ma on kwaskowato-słodki smak i jest cennym źródłem wielu witamin. Roślinę tą najlepiej sadzić w okresie od marca do maja lub na przełomie października i listopada. Czasami warto przeprowadzić zabieg odmładzający i usunąć stare pędy w celu regeneracji krzewu i zwiększenia owocowania. Odmiana odporna na mróz, dobrze rosnąca na żyznych i wilgotnych glebach oraz słonecznych stanowiskach.
Dostępność: pojemnik 2L
Na czas transportu plastikowa osłonka jest zdejmowana, a bryła korzeniowa zostaje owinięta w folię