Owoce pigwowca japońskiego pojawiają się w sprzedaży mniej więcej w połowie sierpnia, a okres ich zbioru jest bardzo długi, najczęściej do pierwszych przymrozków. O ich wyglądzie, wielkości i porze dojrzewania decydują w głównej mierze warunki atmosferyczne. Biorąc pod uwagę duże zróżnicowanie parametrów zostały one podzielone na grupy:
- EXTRA SORT
- I SORT
- II SORT
Poszczególne rodzaje różnią się od siebie przede wszystkim wielkością owoców, a tylko w nieznacznym stopniu wybarwieniem. Wszystkie jednak mają intensywny, niezapomniany aromat i są doskonałym surowcem na różnego rodzaju przetwory. Kierując się potrzebami rynku i dużym zainteresowaniem Klientów od kilku lat z naszych owoców tłoczymy 100% soki, bez żadnych dodatków. Dzięki temu możemy cieszyć się smakiem i aromatem pigwowca japońskiego przez cały rok. Są one dostępne w pojemnościach 3 litry i 5 litrów.