Tłoczony, hermetycznie zmknięty, naturalny i zdrowy sok z owoców pigwowca japońskiego. Rozlany jest do worków o pojemności 3 L, nie zawiera dodatku cukru, wody ani żadnych barwników. Posiada szereg właściwości prozdrowotnych, przede wszystkim wzmacnia odporność, korzystnie działa na układy krwionośny i pokarmowy, pobudza apetyt i działa antybakteryjnie. Sok jest naturalnie mętny, spośród wielu witamin, jakie zawiera najcenniejsza jest witamina C - nieodzowna w walce z jesiennym przesileniem. Sok z owoców pigwowca japońskiego jest doskonałym dodatkiem do ciast, deserów, stanowi idealny surowiec do sporządzenia orzeźwiającego napoju, bądź słynnej "pigwówki".
Poniżej przedstawiamy prosty sposób na wykorzystanie soku z pigwowca:
Podgrzewamy sok do temperatury ok 80 stopni Celsjusza i dodajemy do niego cukier w proporcji 0,5kg /litr. Gorący sok wlewamy do wcześniej przygotowanego naczynia (butelki lub słoika) i mocno zakręcamy, dzięki czemu utrzyma on swoje właściwości i przedłuży przydatność do spożycia. Tak przygotowany sok można rozcieńczyć wodą w celu uzyskania orzeźwiającego napoju (najczęściej stosuje się proporcję 25ml soku/ szklankę wody) albo wykorzystać do przygotowania znakomitej nalewki zwanej "pigwówką"- optymalnymi proporcjami w jej uzyskaniu jest 100ml soku/400ml alkoholu 50%. W celu otrzymania mocnej nalewki wykorzystujemy spirytus 96% dolewając go do soku w proporcji 50/50. Alkohol dolewamy stopniowo, dokładnie mieszając powstały roztwór.
Możemy próbować zastosować również wiele własnych proporcji w celu uzyskania odpowiedniego trunku, który będzie odpowiadał nawet najbardziej wyszukanym preferencjom smakowym.
Wysyłka produktu odbywa się w optymalnych, nieszkodliwych dla soku warunkach atmosferycznych. Przy skrajnie niskich temperaturach przekraczających -5 stopni Celsjusza realizacja zamówienia przekładana jest na termin późniejszy.