Owoce pigwowca japońskiego o złocistożółtej skórce i średnicy od 3 do 4 cm. Pochodzą z własnej uprawy, są niezwykle aromatyczne, jędrne i znakomicie nadają się do wszelkiego rodzaju przetworów jak galaretki, dżemy, bądź na słynne nalewki. Pigwowce mogą posiadać niewielkie plamki lub delikatne wgniecenia. Owoce pigwowca mają wiele walorów zdrowotnych, dzięki którym stają się coraz bardziej doceniane. Są to przede wszystkim witaminy, głównie C, ale także składniki mineralne, takie jak magnez, sód, czy miedź. Posiadają właściwości przeciwzapalne, przeciwbólowe i przeciwbakteryjne. Sok z pigwowca jest nieocenionym dodatkiem do herbaty w miejsce cytryny.
W związku z coraz częściej występującymi przymrozkami wszystkie owoce pigwowca zostały już zerwane i są przetrzymywane w chłodni. Do każdej paczki są bardzo starannie, ręcznie sortowane!
Podana cena detaliczna jest ceną za 1 kg owoców.