
Chaenomeles japonica
Owoc pigwowca japońskiego posiadający szereg prozdrowotnych właściwości nadzwyczaj pozytywnie wpływających na organizm ludzki. Przede wszystkim są to witaminy: B1, B2, C, PP, jak również wapń, magnez, żelazo i potas. Jednak najbardziej nieocenionym jego składnikiem są pektyny, które bardzo pozytywnie wpływają na regulację poziomu cholesterolu oraz glukozy we krwi. Owoce te wspomagają także usuwanie metali ciężkich z organizmu, co doskonale wpływa na przemianę materii, koncentrację i wzmocnienie odporności. Pigwowiec ma działanie odstresowujące, co korzystnie wpływa na spokojny sen.
Dotychczas walory tego owocu pozostają niedoceniane, zwłaszcza w zachodniej części naszego kraju, co miejmy nadzieję niebawem ulegnie zmianie.
W związku z coraz częściej występującymi przymrozkami wszystkie owoce pigwowca zostały już zerwane i są przetrzymywane w chłodni. Do każdej paczki są bardzo starannie, ręcznie sortowane!
Kupując jeden produkt, otrzymujecie Państwo 1kg owoców pigwowca japońskiego o średnicy 4-6cm