Sok z owoców pigwowca japońskiego 4-litrowy

Chaenomeles japonica

Dostępność: wysyłamy w 2-5 dni

60,00 zł

Informacja i zamówienia telefoniczne: 888 896 414

   Tłoczony, 4 - litrowy sok z owoców pigwowca japońskiego zebranych na własnej plantacji. Jest naturalnie mętny, nie zawiera cukru ani żadnych dodatków. Wykazuje dużą zawartość witaminy C, skutecznie wzmacnia odporność organizmu i ma wiele kulinarnych zastosowań. Opakowanie wystarcza na co najmniej 30 litrów orzeźwiającego napoju o bardzo intensywnym aromacie. Jego zaletą jest pełna gotowość do wykorzystania w każdej chwili, bez pokonywania trudności związanych z obróbką surowych owoców.

Poniżej przedstawiamy prosty sposób na wykorzystanie soku z pigwowca:
 
 Podgrzewamy sok do temperatury ok 80 stopni Celsjusza i  dodajemy do niego cukier w proporcji 0,5kg /litr. Gorący sok wlewamy do wcześniej przygotowanego naczynia (butelki lub słoika) i mocno zakręcamy, dzięki czemu utrzyma on swoje właściwości i przedłuży przydatność do spożycia. Tak przygotowany sok można rozcieńczyć wodą w celu uzyskania orzeźwiającego napoju (najczęściej stosuje się proporcję 25ml soku/ szklankę wody) albo wykorzystać do przygotowania znakomitej nalewki zwanej "pigwówką"- optymalnymi proporcjami w jej uzyskaniu jest 100ml soku/400ml alkoholu 50%.  W celu otrzymania mocnej nalewki wykorzystujemy spirytus 96% dolewając go do soku w proporcji 50/50. Alkohol dolewamy stopniowo, dokładnie mieszając powstały roztwór. 
 Możemy próbować zastosować również wiele własnych proporcji w celu uzyskania odpowiedniego trunku, który będzie odpowiadał nawet najbardziej wyszukanym preferencjom smakowym.



Wysyłka produktu odbywa się w optymalnych, nieszkodliwych dla soku warunkach atmosferycznych. Przy skrajnie niskich temperaturach przekraczających -5 stopni Celsjusza realizacja zamówienia przekładana jest na termin późniejszy.
Sok z owoców pigwowca japońskiego 4-litrowy