Aronia należy do najprzyjemniejszych krzewów owocowych w uprawie, bowiem cechują ją małe wymagania względem stanowiska, niewielka wrażliwość na choroby oraz ogromna wytrzymałość na spadki temperatur. Plonowanie zwykle rozpoczyna w połowie sierpnia rodząc ciemnogranatowe jagody zebrane w grona po kilkanaście sztuk. Określa się je mianem lekarstwa na większość chorób cywilizacyjnych, ponieważ wykazują szereg prozdrowotnych właściwości, np. obniżają ciśnienie, przeciwdziałają miażdżycy, mają zbawienny wpływ na narząd wzroku i hamują procesy starzenia się skóry.
Oferowane owoce pochodzą z naszej kilkunastoletniej, ekologicznej plantacji. Zrywane zazwyczaj w okresie od sierpnia do początku listopada z reguły nie są spożywane w postaci surowej. Można z nich przygotowywać znakomite przetwory jak soki, dżemy czy konfitury. Aby móc cieszyć się smakiem i aromatem aronii przez cały rok dysponujemy w sprzedaży również 100% sokiem, bez żadnych dodatków. Lekko pasteryzowany, aromatyczny, po otwarciu powinien być przetrzymywany w lodówce. Będzie on doskonałym wsparciem dla każdego organizmu w walce z jesiennym oraz zimowym przeziębieniem.